Comme un Chef

23:21


     Yönetmenliğini Daniel Cohen'in yaptığı, başlıca rollerde Jean Reno ve Michael Youn'un oynadığı 2012 Fransız yapımı Comme un Chef (Şeflerin Savaşı ), yemek üzerine yapılmış keyifli bir komedi filmi.










     Popüler bir restoranın patronu Stanislas Matter, genç ve moleküler gastronomi bilen bir şef getirtmek uğruna yıldız şef Alexandre Lagarde’ın yemeklerini bozup, restoranının yıldızını düşürtmeyi göze almıştır.



     32 yaşında oldukça yetenekli amatör bir aşçı olan Jacky Bonnot un hayali ünlü bir aşçı olup büyük bir restoranda çalışmaktır. Ekonomik durumu yüzünden bir türlü tutunamadığı farklı işlerde çalışmak zorunda olan Jacky Bonnot'un yolu boyacılık yaptığı huzurevinde ünlü şef Alexandre Lagarde ile kesişir. İkili bir yandan gelecek olan eleştirmenler için yeni yemekler icat etmenin sıkıntısına düşerken bir yandan da kendi içlerindeki uyuşmazlıkları çözmenin kavgasını verirler.



     Jean Reno ve Michael Youn'un rollerinin hakkını verdiği, yemek üzerine yapılmış bu keyifli Fransız komedisi keşke biraz daha uzun olsaymış dedirtecek kadar rahat bir tempoyla ilerleyip sizi mutfağın ve yemek yapmanın büyülü dünyasına çekiyor.



BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

0 yorum

Popüler

Facebook