ZEZE CAFE TİRE KÖFTE

17:05

     İzmir Aydın istikametinde Torbalı'yı geçtikten sonra sola saparsanız kendine özgü yemekleri ve bölgenin en ünlü pazarına sahip Tire'ye ulaşırsınız.

antalya cafe tire köfte


     Ahilik geleneğinin hálá sürdüğü tarihi yapıların da yer aldığı bölümleri de kapsıyan ve yüzlerce tezgahın kurulduğu pazar ahilik geleneğine uygun olarak her Salı sabahı belediye hoparlörlerinden okunan Pazar Duası ile başlıyor. Pazar da mevsimine göre değişiklik gösteren cibes, kuzukulağı, şevketibostan, turpotu, hardal, pazı,  mellengeç, çoban düdüğü gibi ot ve sebzelerin yanı sıra bölgede üretilen diğer ürünler ve yöresel el işçiliklerini de bulabilirsiniz.

     Tire'de ne yenir diyenler için ;

    Ot ve sebze yemeklerine düşkünseniz Tire'de cibes, ısırgan otu, hardal otu, sarmaşık kavurması, karışık ot kavurması, turp otu, şevketi bostan gibi çeşitler sizi bekliyor olacaktır.

     Öyküye göre pazardan aldıklarını heybeye yerleştirip at sırtında evine dönenler yol sonunda sarsıntı sonucu heybenin dibine dökülen erzaklardan çorba yaparmış, bu gelenek Tire'ye özgü bir lezzet olarak hala bulunuyor :  Heybeli Çorba

     Bunların dışında Mustafa çorbası, kuzu kulağı çorbası, patlıcandan yapılana lalengi, kabak çiçeği dolması, keşkek ve tatlı olarak da elmasiye, karadutlu lor tatlısı.

     Tire’de ancak sabah erken saatlerde yiyebileceğiniz,  öncesinde kuzu kızartılırken tandıra süzülen yağdan yapılan pirinç çorbasının servis edildiği tak tak kebabı ve tabii ki Tire'nin en meşhur lezzeti Tire Köftesi.

     Sadece kıyma ve tuz ile yapılan, pide, yoğurt, domates sos ve tereyağ ile servis edilen, köfte algınızı Tire Köfte'den önce ve sonra dedirtecek kadar değiştirecek bir lezzet olan Tire Köfte'yi,
Tire dışında en iyi yapan yerlerden biri Antalya'da Zeze Cafe'dir.



     Bekleriz efendim...

antalya cafe tire köfte




                             "Lütfen köftemize üflemeli çalgı muamelesi yapmayın..."

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

1 yorum

Popüler

Facebook